https://radiolodz.pl/historia-lodzkiego ... st,593999/

Też mi to ewidentnie wygląda na wał znajdujący się po obu stronach słynnej drewnianej krytej,ale nigdzie nie spotkałem się z żadną wzmianka dotycząca owego.Tak jakby został po przejęciu stadionu przez Widzew zrównany z ziemią.Co do tej trybunki pod halą,to podejrzewam że została postawiona okazjonalnie na obchody 10-lecia Wimy i pewnie zaraz rozebrana.Widac że był to raczej zadaszony podest dla przemawiających niż typowe miejsca dla widzów.I podłaczam się pod pytanie,może ktoś kto pamięta albo zna z opowieści ten rozkład trybunek i obiektów z lat 50-60 tych?Frycek pisze: ↑śr kwie 22, 2026 2:25 pm Kapitalny ten filmik. Czyli teraz mniej więcej umiem sobie wyobrazić jak to wszystko wyglądało. A więc po obu stronach trybuny głównej (zadaszonej) były także rzędy na trybunkach odkrytych. Na końcu jednej z nich ten budynek przy kortach, a obok korty. Tuż przed drewnianą halą stała także niewielka zadaszona trybunka (dzisiejszy Zegar). Całą resztę stadionu stanowił usypany wał, na którym być może także znajdowali się kibice w przypadku bardziej interesujących meczów (dzisiejsze trybuny B i C).
Z kolei z biegiem lat małą trybunę odkrytą po lewej stronie głównej zlikwidowano i zbudowano budynek klubowy.
Dwa pytanka:
1. Czy jest tu na forum ktoś, kto pamięta i widział naocznie stadion w tamtych latach? A więc przed awansem w 1975?
2. Już dość dawno czytałem dzieła Bliźniaków więc być może tam by była odpowiedź, ale może ktoś wie z pamięci: jaki był rekord frekwencji stadionu Widzewa (tego na Rokicińskiej 28B lub tego WiMy na Armii Czerwonej) do roku 1975?