źródło:http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/2724 ... egoria=661Kto prezesem, a kto w radzie nadzorczej spółki ŁKS?
Express Ilustrowany (pas)
Dzisiaj 04:34:33 , Aktualizacja dzisiaj 05:02:18
...
Jeżeli wierzyć zapewnieniom wiceprezydenta mapa drogowa dojścia do objęcia udziałów w spółce przez inwestora jest dopracowana w najdrobniejszych szczegółach. A proces przebiegał dokładnie tak samo, jak to wcześniej działo się w przypadku Widzewa.
...
I mój mail do naczelnego
Zespół Expressu Ilustrowanego
Redaktor naczelny Marcin Kowalczyk - tel. (0-42) 66-59-200, [email protected]
Kod: Zaznacz cały
Dzień dobry.
Chciałbym zwrócić uwagę Pana na artykuł w dzisiejszym wydaniu Expressu. W części tego artykułu osoba podpisująca się pas pisze nieprawdę. Chodzi mi konkretnie o fragment "Jeżeli wierzyć zapewnieniom wiceprezydenta mapa drogowa dojścia do objęcia udziałów w spółce przez inwestora jest dopracowana w najdrobniejszych szczegółach. A proces przebiegał dokładnie tak samo, jak to wcześniej działo się w przypadku Widzewa. "
Takie sformułowanie jest ewidentnym nadużyciem a w mojej opinii nawet kłamstwem. W przypadku Widzewa miasto w ogóle nie było zaangażowane w ratowanie klubu, nie powstała żadna miejska spółka, nie przekazano złamanego grosza z publicznych pieniędzy. Gdyby nie pomoc osób prywatnych, Bońka i Skrzydlewskiego to Widzewa by nie było.
Tym czasem w przypadku ŁKS'u sytuacja jest zgoła odwrotna, mamy olbrzymie zaangażowanie miasta, pomoc w postaci publicznych pieniędzy, oferuje się bardzo atrakcyjne tereny łącznie z Areną(wybudowana kosztem 300mln zł!!!) i Falą(zakup ok 18 mln) (http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35142,7249170,Jest_plan_ratowania_LKS.html).
Osoba podpisująca się pas albo powiela kłamstwa wiedząc o nich, co jest wyjątkowo nie etyczne, albo nie posiada odpowiedniej wiedzy co znów jest wielce nieprofesjonalne. Możliwe jest również że próbuje się kłamstwem usprawiedliwiać wydanie publicznych pieniędzy na prywatny biznes. W ten sposób osoba mniej zorientowana w przekształceniach klubów może dojść do wniosku że skoro "tak było z Widzewem to niech i tak będzie z ŁKS" a jest to jawna manipulacja opinią publiczną i nie jest zgodne z zasadami etyki dziennikarskiej.
Liczę że wpłynie Pan w odpowiedni sposób na pana pas aby zamieścił sprostowanie do artykułu oraz w przyszłości lepiej przykładał się do pracy.
Z wyrazami szacunku