dokładniej to między Targową a Kilińskiego na Armii Czerwonej.Pomyslowy Dobromir pisze:
O ile pamiętam sklepik w Domu Rzemiosła na Zachodniej, na Armii Czerwonej/Mickiewicza przy Targowej i stoisko w Centralu
Z tego sklepu miałem stylonową szarfę, pierwszą biedronówkę. Na jednej łatce herb a na drugiej stronie piłki RTS WIDZEW ŁÓDŹ.
Pamiętam jakiś 87/88 jak musiałem z nią iść do rymarza na Kilińskiego bo szwy poszły i blaza wyszła.
Czułem się jakbym szedł z piłką do lekarza.
Central to chyba na drugim piętrze bo tam stoisko sportowe Polsport było.
edit. Marcin ...to była Mickiewicza, masz rację. ACZ zaczynała się od pl.Zwycięstwa w kierunku naszego stadionu.
Aleja im. Józefa PIŁSUDSKIEGO - obecnie część głównej arterii miasta na osi wschód-zachód, odchodząca na wschód od ulicy Piotrkowskiej biegnąca do torów kolejowych. Istnieje na planie już w 1842 r. pod nazwą → Główna i prowadziła od ul. Piotrkowskiej do obecnego placu Zwycięstwa. Dalsza jej część, prowadząca w kierunku wschodnim, nazywała się → Rokicińską Szosą. Dawna ul. Główna została w 1945 r. przemianowana na → Stalina, po czym w 1956 r. przywrócono dawną nazwę (Główna), następnie w 1979 r. przemianowano na al. → Mickiewicza, a w 1990 r. na al. Piłsudskiego. Wschodni odcinek ulicy, zaczynający się przy placu Zwycięstwa nazywany był od 1848 r. → Rokicińską, a od 1945 → Armii Czerwonej. W 1990 r. przemianowano ją na Piłsudskiego. Nazwa ul. Rokicińskiej przysługuje obecnie przedłużeniu tej ulicy w kierunku wschodnim za torami kolejowymi. ♦ Nazwa upamiętniająca: Józef Piłsudski, 1867-1935, naczelnik Państwa, marszałek Polski, komendant I Brygady Legionów Polskich; współtwórca niepodległej Polski.